Tradicionalno atletsko tekmovanje za najmlajše

Člani AD Nova Aurora smo v sredo, 25.5. 2022 organizirali tradicionalno atletsko tekmovanje za najmlajše kategorije. Tekmovanje je potekalo na atletskem stadionu Bonifika v Kopru. Tekmovanja se je presenetljivo udeležilo izredno število otrok vseh obalnih klubov in društev: AD Piran, AK Koper, AD Nova Aurora in prvič letos so se nam pridružili tudi otroci čez mejo, iz slovenskega Atletskega društva  Bor. V štirih disciplinah: v teku na 60m, 200m, skoku v daljino in metu vortexa je nastopilo 245 otrok različnih starosti. Za veliko števil otrok je bil to prvi stik z atletskim tekmovanjem. Prijetno vzdušje na tekmovališču, kjer so po najboljših močeh tekmovali  otroci je spremljalo veliko število gledalcev. V prvi vrsti so to bili starši in sorodniki, ki so glasno spodbujali nedobudne mlade atlete.

Ob koncu tekmovanja smo tudi vsem udeležencem podelili  tudi zaslužene spominske medalje.

Pri organizaciji tekmovanja so nam na pomoč priskočili tudi člani AD Pirana in AK Koper, katerim gre velika zahvala za trud.

Srečanje velja razširiti še na kakšno tekmovanje na leto, saj je za te najmlajše otroke, ki počasi začenjajo svojo treniranje ena redkih priložnosti, da pokažejo svoje znanje na domačem stadionu.

REZULTATI