Poletne mladinske igre Alpe Jadran

S slavnostnim sprevodom ekip, ki prihajajo iz 11 dežel, regij, republik in županij, med katerimi je tudi Slovenija,  so 21.6. 2010 odprli poletne mladinske igre Alpe – Jadran Pordenone 2010. Na igrah, ki so trajale do 24.6.2010 je nastopilo več kot 700 športnikov.
Slovenijo je zastopalo 73 športnikov, v atletiki, plavanju in šahu fantje in dekleta, v košarki samo fantje in v odbojki samo dekleta.

V atletski reprezentanci je nastopila tudi URŠKA MIKLAVČIČ, ki je preskočila 534 cm in zasedla 5. mesto. Urška  s svojim rezultatom ni bila preveč zadovoljna, vendar v trenutnih pogojih ki jih imamo v  koprski atletiki (smo brez atletskega stadiona) je to odličen rezultat. 

Igre Alpe – Jadran so super stvar za mlade, ki dobijo priložnost, da se prvič spoznajo s protokolom velikih tekmovanj in konkurenco iz različnih držav. Enim je to požagalo noge, druge pa je dvignilo. To je prva takšna doza občutka na velikem tekmovanju; od tu naprej gredo na večje mitinge in marsikdo že tukaj pokaže, da bo prilezel do olimpijskih iger,” je dejal vodja atletske odprave Jure Novak. 
ČESTITKE URŠKI IN VELIKO USPEHA NA PRIHODNJIH TEKMOVANJIH.